Іграшки з логотипом армії РФ, які виготовляли на українській фабриці, – знищили

05.12.2020 21:43   -

Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас знищила ялинкові прикраси із логотипом армії РФ, а керівництво пообіцяло, що всі подальші замовлення будуть проходити “цензурний і етичний контроль”, – повідомляє dw.

Працівники Нацполіції і СБУ провели слідчо-оперативні дії на Клавдіївській фабриці ялинкових прикрас, що під Києвом, яка виготовляла новорічні іграшки для російської армії з логотипом окупантів у вигляді зірки. Таку продукцію виявили на фабриці учасники екскурсії та опублікували відповідні фото і відео.

Після того, як інформація про це поширилася в соціальних мережах, виконувач обов’язків голови правління підприємства Павло Гукасов  вибачився і повідомив, що весь тираж прикрас знищений. Про це він написав у суботу, 5 грудня, на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Вчора на Клавдієвській фабриці стався інцидент, який вимагає моїх коментарів як представника керівництва фабрики. “Основою конфлікту стали кульки з лого російської армії, які відвідувачі побачили під час екскурсії на фабриці. Хочу зауважити, що фабрика веде активну діяльність в сфері освіти, розваг і внутрішнього туризму, а також розвиває проекти і бізнеси не тільки на території України, а й за її межами, під моїм керівництвом. Історично склалося так, що одним з ринків збуту продукції була російська федерація.”

“Через те, що співробітники не були проінструктовані мною не брати замовлення подібного формату, почали його виконання без усякого сумніву. І тільки конфліктна ситуація дозволила мені взяти безпосередню участь у відхиленні від виробництва даного замовлення. На даний момент тираж ліквідовано.

На Київщині виготовили новорічні кульки на замовлення Росії. Експерт  пояснив, чи законно це

“Я поділяю обурення громадськості і приношу свої вибачення щодо даної ситуації і сподіваюся на відновлення теплого ставлення до імені та колективу фабрики ..в.о. голови правління Гукасов П І.”

іграшки