День жалоби за загиблими у харківській пожежі

22.01.2021 15:30   -

23 січня в Україні буде оголошено днем жалоби у зв’язку з загибеллю 15 людей у будинку для смертельно хворих, внаслідок  пожежі, який незаконно діяв у Харкові, позаяк за даними уряду, працював без дозвільних документів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що підпише указ про оголошення 23 січня Днем жалоби на державному рівні у зв’язку із загибеллю людей під час пожежі у Харкові, – повідомляє «Інтерфакс».

«Я підпишу указ, завтра буде день жалоби на державному рівні», – зазначив Зеленський.

21 січня у Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. У будинку на момент пожежі перебувало 33 людини, 15 з них загинули, 11 постраждали.

Пожежа сталася вдень 21 січня, загинули 15 людей

Нагадаємо, що в дні жалоби приспускаються Державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; скасовуються розважально-концертні заходи, вносяться відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Раніше повідомлялося, що Зеленський у п’ятницю зранку прибув до Харкова.

Правоохоронці затримали 4 людей, причетних до організації діяльності пансіонату для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 жертвами, їм готують повідомлення про підозру. Слідство розглядає три версії причин того, що сталося.

21 січня уряд створив комісію з розслідування причин трагедії і вирішив перевірити схожі заклади по всій Україні.

У Харкові 22 січня оголошена жалоба за загиблими.