Програма розвитку Дніпра 2021 передбачає реконструкції парків і медзакладів, реставрації пам’яток, порятунок від підтоплення тощо

21.05.2021 16:41   -

На будівництво, реконструкцію, благоустрій і не тільки. Які видатки планують здійснити за Програмою економічного та соціального розвитку Дніпра цьогоріч – розповіли 21 травня представники відділу бюджетування виробничої сфери управління фінансів Дніпровської міської ради.

«Коли формувався проєкт програми на 2021 рік, капітальні видатки становили 2,4 млрд грн. Наразі з урахуванням змін сума інша – 5,7 млрд грн. 29 % коштів спрямують на будівництво (реконструкцію), капремонти тощо», – зазначила заступниця начальника відділу бюджетування виробничої сфери управління фінансів Дніпровської міської ради Наталія Максютова.
За програмою 1,6 млрд грн планують направити на:
– будівництво: зведуть захист території від підтоплення в районі вул. Мандриківської, оновлять мережі зовнішнього освітлення ж/м Північний тощо.
– реконструкцію: проведуть ремонт Лоц-Кам’янського будинку культури, реконструюють Севастопольський парк та парк ім. Володі Дубініна тощо.
– реставрацію (пам’ятки історії).
Також 48,4 % (2,3 млрд грн) бюджету міської територіальної громади (бюджету розвитку) становлять і інші капітальні видатки, які спрямують на капремонти: 
– житлового фонду та ліфтів;
– мереж тепло- та водопостачання;
– транспортної інфраструктури;
– придбання обладнання для закладів освіти, культури та спорту;
– ремонт і обладнання для медзакладів і закладів соцпризначення.

«Зазначу, що на 1 травня освоєно капітальних видатків на суму 941,2 млн грн. (16,5 %). За практикою минулих років суттєве освоєння коштів припаде на ІІ півріччя», – підсумувала Наталія Максютова.