Програмна платформа Бориса Філатова є адекватною відповіддю на запити городян, – політолог

15.10.2015 14:05   -
Автор:

Програмна платформа кандидата в мери Дніпропетровська Бориса Філатова не тільки є адекватною відповіддю на запити городян, але й пропонує поєднати передовий досвід країн з ефективною державною владою на службі суспільства з українськими реаліями.
Таку думку озвучив політолог Володимир Селезньов, коментуючи «Стратегію розвитку Дніпропетровська», яку цього тижня презентувала команда Бориса Філатова, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«Я прагнув старанно розпитати різних співрозмовників, як же вони бачать толкові кроки з подолання хаосу?! Відповіді були різні, але прочитавши програму кандидата в мери міста Бориса Філатова, я зловив себе на думці, що подібного роду діалоги ретельно записали і систематизували. Записали, структурували, додали системний вигляд, представивши каталог очікувань виборця в окремо взятому регіоні. Тому програма здалася мені актуальною і «живою», а не написаною аналітиками і вченими в кабінетах», – повідомив експерт журналістам.
За його словами, ефективна влада, як концепт, описана в «Стратегії розвитку Дніпропетровська» не тільки у напрямках діяльності: оборона і патріотизм, економічне зростання, соціальний захист, гуманітарний розвиток, побудова громадянського суспільства та комфортного, безпечного міста. А й у визначенні критеріїв, які б дозволили оцінити її роботу, як ефективну.
«Критерії будуються, на основі очікувань громади, а мер, який виконав їх, як ефективний менеджер на державній службі», – підкреслив політолог. Він акцентував увагу також і на тому, що у всіх завданнях, прописаних в програмі, простежується інноваційний підхід. «Це і онлайн закупівлі та електронна платформа для адміністративних послуг, як ефективний спосіб боротьби з корупцією та оптимізація бюджетних витрат, підвищення енергоефективності в промисловості, ЖКГ та освіті, єдиний медичний інформаційний простір, як критерій підвищення якості державних послуг, зниження впливу людського фактора, в роботі чиновника», – зазначив Володимир Селезньов.