Проект “Електронне місто” гальмується деякими дніпропетровськими КП

18.12.2015 17:00   -
Автор:

Дніпропетровські можновладці планують перехід на зручний формат взаємодії містян із владними структурами. Проект «Електронне місто» передбачає переведення ключових адміністративних послуг, які надає міськрада, в електронний вигляд. Очікується впровадження електронних систем документообігу та звернень громадян.
Загалом до переліку електронних послуг увійдуть також відкритий бюджет, рішення «ПроЗорро», електронний квиток, медична картка пацієнта тощо, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиалнням на прес-службу міськради.
Першою ланкою системи електронного врядування стане дніпропетровська сфера житлово-комунального господарства. У рамках проекту «Смарт-сіті» протестувати послугу електронних звернень до управління ЖКГ можна буде вже наступного тижня.
Цю сферу обрали невипадково, адже одне з найбільших управлінь пов’язане з видачею великої кількості довідок. Повсякчас ці документи складно отримати, адже заява має пройти декілька кабінетів і відділів.
За словами координатора волонтерського проекту «Електронне місто» Дар’ї Білої, волонтери I-Gov зуміли об’єднати в одну електронну послугу 13 звичайних паперових заяв. «Для цього не треба буде нікуди приходити. Просто сидячі вдома, ви відкриваєте комп’ютер і заповнюєте необхідні поля. Зараз треба буде заходити на портал I-Gov, пізніше це буде єдиний портал Дніпропетровська. Через нього реалізовуватиметься надання послуг», -розповіла Дар’я Біла.
Читайте також: Сколько зарабатывает новый мэр Днепропетровска (ДЕКЛАРАЦИЯ)
Електронний формат дозволяє заяві не блукати канцеляріями та кабінетами. «Якщо законодавчо вимагається довідка у письмовому вигляді, то доведеться прийти лише один раз – аби забрати її. Якщо достатньо інформації в електронному вигляді, тоді треба буде просто роздрукувати надану інформацію», – сказала вона.
Координатор волонтерського проекту «Електронне місто» також додала, що процес переходу на електронний формат взаємодії гальмується небажанням деяких комунальних підприємств співпрацювати. Серед причин називають відсутність комп’ютерів і доступу до мережі Інтернет.
Читайте також: Наступного тижня депутати знов спробують продовжити першу сесію міськради