Продаж ялинок у Дніпрі: де і за скільки придбати зелену красуню

06.12.2018 14:15   -
Автор:

В цьому році у Дніпрі буде відкрито 109 легальних точко продажу. Підприємці вже мають усі необхідні документи і можуть розпочинати легальну торгівлю ялинками.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на матеріали з прес-корнференії у Інформаціного центру “Наше Місто“.
Обов’язковим є маркування девев – жовтий або чорний чіп, або паперовий стікер зі штрих-кодом. За цією інформацією будь-хто зможете дізнатися про походження дерева.
На Дніпропеитровщині поступово знижується рівень браконьєрства
Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка дерев хвойних порід (ст.65) тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 85 грн. до 170 грн. і на посадових осіб від 119 грн. до 204 грн а також окремо є збиток – його ціна 450 гривень і вище, в залежності від діаметру стовбуру. У 2017 році було реалізовано 28 тисяч дерев, без урахування привозних. Найпопулярніші – кримська сосна та ялинка.
Окремо будуть визначити і питання як саме карати тих, хто торгує незаконними деревами. Але вже зараз у лісах є рейди та чергування.