Проблеми з пальним є, але це питання активно вирішується, – заступник голови Ради оборони області

06.05.2022 11:23   -

Через велику кількість ракетних ударів по інфраструктурі, яка забезпечує мешканців Січеславщини пальним, в області виникли проблеми з його постачанням. За словами голови обласної ради, заступника голови Ради оборони області Миколи Лукашука, Січеславщина мала резерви завдяки Кременчуцькому нафтопереробного заводу, але після ракетних обстрілів заводу область втратила цей ресурс.

«На сьогодні порти України заблоковані, основна кількість пального надходила до нас саме через них. Яким чином наша військова адміністрація разом з урядом вирішують це питання – перше і головне – це побудова нової логістики з постачанням пального з країн ЄС. Це єдиний можливий шлях завести пальне до України», – зазначив Микола Лукашук. 

Протягом двох тижнів уряд планує завершити побудову логістичного ланцюга, і пальне почне надходити до нашої області. Його планують завозити з країн ЄС, через що можливе зростання вартості. 

«Уряд робить усе можливе, аби врахувати потреби нафтотрейдерів, вартість на пальне і інтереси споживачів. Я хочу попросити жителів нашої області, якщо маєте можливість, протягом найближчих двох тижнів не користуйтесь власним транспортом, економте пальне. На заправках нашої області воно продається за талонами по 10 або 20 літрів.  Але проблема з дефіцитом вирішиться лише протягом двох тижнів. Щодо наших військових, медиків, громадського транспорту та іншої критичної інфраструктури, то вони на сьогодні забезпечені пальним», – зазначив Микола Лукашук.

Варто нагадати, що Міністерство економіки ввечері 5 травня оновило середню вартість бензинів і дизельного пального, на підставі якої визначається максимальна ціна на АЗС. Вона становить 31,19 грн/л для бензину і 35,63 грн/л для дизелю. Це означає, що з урахуванням торгової націнки АЗС можуть продавати бензин по 37,69 грн/л, а дизель – 42,63 грн/л.