Про літні канікули, випускні, складання ДПА та ЗНО розповідає департамент освіти

20.05.2021 17:16   -

Останній дзвоник в українських школах пролунає, але в кожній за своїм сценарієм. Цьогоріч навчання фінішує 27 травня, але через карантин традиційних урочистих лінійок не буде, – повідомляє заступниця начальника управління департаменту освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації Людмила Телегіна.

Для більшості школярів спливають останні дні за шкільною партою. А вже наступного тижня випускники складатимуть перші екзамени ЗНО. У департаменті освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації зазначають, що дата та формат проведення урочистого свята в закладах освіти області різні. І, як правило, лінійки не будуть традиційними згідно карантинних обмежень. У деяких школах останні дзвоники пролунають 27-28 чи 31 травня, деякі ж перенесли урочистості на 4 та 11 червня. А оскільки робота загальних освітніх закладів триває в умовах карантинних обмежень, на широкий загал ніяких святкових заходів та випускних вечорів цього року не буде.

«Школи можуть влаштувати урочисте вручення документів про освіту одинадцятикласникам. Вони мають проводити його з урахуванням епідеміологічної ситуації в регіоні й обмежень, які накладає комісія з ТЕБ та НС. Що стосується випускних вечорів, то рішення проводити їх чи не проводити приймає батьківський комітет кожного класу», — пояснює Людмила Телегіна.