“Правий Сектор” Дніпропетровщини не братиме участі у виборах

09.09.2015 11:30   -
Автор:

Дніпропетровська обласна організація Правого Сектору заявила, що не братиме участі у виборах в сільські, районні та місцеві ради.
«Ми не йдемо на вибори у регіоні, однак свою діяльність будемо продовжувати. Це пов’язано насамперед з тими маркерами, які діють на теренах Дніпропетровщини та у сусідніх областях. На сьогодні основна гілка влади в області – це екс-регіонали або ж «Опозиційний блок». Слід зазначити: у серпні, начебто підтримуючи децентралізацію, Дніпропетровська обласна рада написала листа з вимогою прийняти закон про місцеві референдуми. Самі цими окремими методами Опоблок намагається розділити країну. Ми не хочемо допустити цього», – розповів Ігор Куліковський, спікер обласної організації ПС.
Організація вважає, що ОП намагається привласнити собі бренд «Петриківка», визнаний ЮНЕСКО нематеріальним надбанням України, та символіку Дніпропетровська, які вони активно використовують у політичній рекламі. Також Дніпропетровська обласна рада приймає неправомірні рішення щодо закриття певних підприємств, при цьому правоохоронні органи не звертають на це уваги.
«Ми не підтримує закон про децентралізацію. Подібна діяльність екс-регіоналів є гібридною. Росії так звані ДНР та ЛНР не цікаві. Однак країна-агресор зацікавлена залишити цю територію джерелом політичного напруження та нестабільності. А ОП і радий у цьому допомогти», – додав Ростислав Винар, голова Правого Сектору на Дніпропетровщині.
За матеріалами: Дніпроград