Правозахист АТОвців на Дніпропетровщині нарощує потужності

27.06.2017 12:12   -
Автор:

З червня поточного року за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні ГО ПГ «СІЧ» реалізовує в Дніпропетровській області проект «Правова підтримка ветеранів та учасників антитерористичної операції і членів їх сімей в Дніпропетровській області».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу ГО «ПГ СІЧ».
Метою проекту є посилення правових можливостей ветеранів АТО через підвищення їх правової культури та правової обізнаності, надання консультацій з соціально-правових питань, налагодження комунікацій між учасниками та ветеранами АТО, громадськими об’єднаннями, що представляють їх інтереси, з представниками владних структур.
Враховуючи, що Дніпропетровська область однією з перших в Україні стала на захист країни від проявів сепаратизму та військової агресії (саме тут навесні 2014 року почали створюватися перші батальйони добровольців), реалізація проекту з допомоги ветеранам АТО, учасникам АТО і членам їх сімей в Дніпропетровській області стає найбільш актуальним питанням. Адже, зараз у регіоні проживає понад 19 тисяч демобілізованих учасників АТО, які не отримують якісну, доступну, своєчасну та кваліфіковану безоплатну правову допомогу.
Слід зазначити, що з липня 2014 по липень 2016 року, юристи та правозахисники ГО ПГ «СІЧ» надали допомогу 2896 військовослужбовцям ВСУ, МВС, бійцям добровольчих батальйонів та членам їх родин. З липня 2016 до травня 2017 року до ГО ПГ «СІЧ» звернулися 1476 осіб з числа військовослужбовців ЗСУ, МВС, бійців добровольчих батальйонів та членів їх родин. Тобто спостерігається тенденція до стрімкого зростання кількості звернень. Це обумовлює актуальність запропонованого проекту, який надасть можливість отримати якісну, доступну, своєчасну та кваліфіковану безоплатну правову допомогу ветеранам АТО незалежно від статі, віку, доходів та освіти, сприятиме зниженню соціальної напруги в суспільстві. Гострою проблемою в країні є допомога соціально незахищеним верствам населення, які в таких умовах страждають найбільше. За шість місяців реалізації проекту юристами “СІЧі” буде відвідано понад десять міст області, в яких вони працюватимуть з воїнами АТО і місцевими чиновниками, що відповідають за соціальну підтримку вищезазначеної категорії.