Працювало більше 100 одиниць спецтехніки: як у Дніпрі приборкували ожеледь та сніг

12.02.2023 16:58   -

Комунальники Дніпра впорались зі снігом за чотири години. На дорогах міста працювало більше 100 одиниць різної спецтехніки.

За розпорядженням міського голови Бориса Філатова техніку та матеріали підготували ще відучора, це дозволило оперативно вийти на магістралі і розпочати роботи.

Приборкувати ожеледь та сніг розпочали ще з 6:15 ранку. В першу чергу прибирали особливо небезпечні ділянки, обробляли протиожеледними матеріалами основні автошляхи, мости, підйоми та спуски доріг.

На дорогах відпрацювало 76 одиниць снігоприбиральної техніки, яка посипає з відвалами, 8 одиниць навантажувачів, 20 одиниць малої техніки і 3 одиниці самоскидів, які підвозили суміш для малої техніки.

500 дорожніх продовжують працювати на зупинках громадського транспорту, тротуарах, скверах та парках міста.

Міська влада звертається до всіх комерційних підприємств міста – терміново розчистити і посипати тротуари на територіях, за які вони відповідальні: біля супермаркетів, крамниць, аптек, салонів краси, офісів та інших приватних установ.

У разі невиконання зобов’язань відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення України, за порушення норм та правил у сфері благоустрою передбачені штрафи.

Синоптики попереджають, що сильний поривчастий вітер не вщухає. Прохання до водіїв не залишати автівки під деревами, а у разі погіршення погодних умов без нагальної потреби не виїжджати та не залишати машини на узбіччі доріг, аби не заважати комунальникам розчищати сніг та посипати магістралі.

За матеріалами сайту «Наше Місто».