Працівники театрів Дніпра просять у влади грошей

17.02.2017 11:07   -
Автор:

На сайті Дніпропетровскої облдержадміністрації зареєстрована петиція «Про збільшення розміру фінансової допомоги театрально-концертним організаціям області».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
“В обласному бюджеті на 2017 рік обсяг фінансової допомоги театрально-концертним організаціям порівняно з минулим роком збільшився на 10%. В той же час збільшення фінансуванняіншихбюджетних закладів склало 40-45%. В результаті театри виявились не забезпечені коштами для виплати заробітної плати відповідно до нових стандартів оплати праці. В деяких концертних колективах не вистачає коштів навіть на виплату посадових окладів, всі інші театральні організації вимушені зменшувати заробітну плату працівників. Уже в березні актори театрів і артисти концертних організацій, отримають заробітну плату на 30-40 % менше, ніж зараз. Це при тому, що їм не перераховувалась заробітна плата з січня 2017 р. у звʼязку з встановленням нового розміру першого тарифного розряду ЄТС.
Загальна сума недофінансування складає більше 30 млн. грн.
Така ситуація ставить під загрозу існування театрального мистецтва, адже провідні митці, молоді, талановиті актори просто покинуть Дніпро в пошуках кращої долі. Зменшення заробітних плат акторів та працівників концертних організацій призведе до радикалізації їх настроїв, зростання напруги в колективах, створить проблеми для їх творчого розвитку.
Театри області та концертні організації (Дніпропетровський Будинок органної та камерної музики, Дніпропетровська філармонія імені Л.Б.Когана та Академічний фольклорно-хореографічний ансамбль «Славутич») виконують значну соціальну функцію, виховують молодь, створюють умови для комфортного відпочинку громадян. Тому вимагаємо забезпечити виділення додаткової фінансової допомоги театрально-концертним організаціям в розмірі не менш ніж 30 млн грн.
Дніпропетровщина – одна з бюджетоутворюючих областей України, тому її жителі мають право на сучасний, цікавий культурний продукт.
Забезпечте театрально-концертні організації грошима!”, – говориться в петиції.