Потужний землетрус в Егейському морі. Цунамі, руйнації, жертви

31.10.2020 11:13   -

За останніми даними кількість загиблих зростає до 27 людей в Туреччині та Греції після сильного землетрусу, який стався в Егейському морі в п’ятницю, внаслідок чого будівлі руйнувались і викликали припливні хвилі, які обрушились на прибережні райони та острови. За даними Геологічної служби США, землетрус силою 7 балів, який відчувався так далеко, як Стамбул та Афіни, стався приблизно в 10 милях на північ від грецького острова Самос, – повідомляє washingtonpost.

Moment building collapses in Turkey after 7.0 magnitude earthquake | Daily  Mail Online

За даними турецького агентства з ліквідації наслідків стихійних ситуацій, яке заявило, що одна з жертв втопилася, щонайменше 17 людей загинули та понад 700 постраждали. Щонайменше 20 споруд, включаючи кілька багатоповерхових багатоквартирних будинків в Ізмірі, впали, а рятувальні бригади та волонтери розбирали завали цілу ніч.

Люди в паніці вибігли на вулиці в турецькому місті Ізмір, за словами свідків, після землетрусу силою до 7,0 балів. Навколишні райони були потоплені бурхливою морською водою, яка заносила уламки вглиб суші і залишала рибу, коли вона відступала.

Moment building collapses in Turkey after 7.0 magnitude earthquake | Daily  Mail Online

 На грецькому острові Самос двох підлітків, хлопчика та дівчину, знайшли мертвими в районі, де обвалилася стіна.

Пошуково-рятувальні роботи тривали в 17 обвалених або пошкоджених будівлях в Ізмірі, повідомляє AFAD. Влада встановила намети загальною місткістю 2000 людей поблизу районів з найбільшими руйнаціями, заявив міністр урбанізації Мурат Курум.

Цього року це був другий великий землетрус, який стався в Туреччині. У січні щонайменше 41 людина загинула в результаті землетрусу, який стався в Елазігу в центральній Туреччині, де було порушено питання про те, чи адекватно уряд застосовує будівельні норми.