У Дніпрі викрили потужну підземну нарколабораторію та виробництво боєприпасів (ФОТО)

04.03.2019 15:30   -
Автор:

У Дніпрі правоохоронці викрили злочинне угруповання, учасники котрого організували потужну нарколабораторію, розташовану під землею, та підпільне виробництво боєприпасів.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції.
Збут заборонених предметів щомісяця приносив зловмисникам до 3 млн грн. Небезпечну продукцію реалізовували по всій території України.
Цей підпільний «бізнес» створив 39-річний житель регіону. Разом зі своїм поплічником він розробив схему виготовлення та збуту прекурсорів (речовин, що використовуються у виробництві наркотиків), психотропів та боєприпасів.
До здійснення протиправної діяльності було залучено ще кілька осіб. З метою конспірації, зловмисники спілкувалися між собою через довірених осіб. Кожен учасник угруповання мав чітко розподілені функції. Серед них, зокрема, був адміністратор, котрий здійснював зв’язок із клієнтами, та особи, що вели «чорну бухгалтерію». Ще один член злочинної групи здійснював IT-підтримку незаконної діяльності.
Загалом поліцейські затримали дев’ять осіб, зокрема й лідерів угруповання.

Під час обшуків у них вилучені гроші на суму понад 2,5 млн грн, 11 кг фенілнітропропену (органічної сполуки, необхідної для синтезу амфетаміну), 2,5 кг псевдоефедрину (природного алкалоїду, що служить основою для виготовлення метамфетаміну), а також високотехнологічне устаткування з виготовлення прекурсорів і психотропів.
Крім того, вилучено станок, котрий застосовувався для незаконного виготовлення боєприпасів, чотири одиниці зброї, гранату, понад сотню набоїв, півтисячі куль та кілька тисяч гільз і капсулів, котрі використовувалися для виготовлення бойових патронів.
Встановлено, що учасникам угруповання належить елітне житло та автомобілі представницького класу.
Затриманим загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна, тривають слідчі дії.