Поспішний розгляд дербюджету може зашкодити розвитку Дніпропетровщини, – Удод

24.12.2014 13:34   -
Автор:

Тимчасовий регламент розгляду державного бюджету України, який був затверджений Верховною Радою, передбачає прийняття його до кінця поточного року. Але в будь-якому випадку, місцеві бюджети можуть бути прийняті лише на початку наступного року. Це значить, що перший квартал 2015 року регіони України будуть працювати по старій видатковій частині. Не зважаючи на такі обставини, обласна влада Дніпропетровщини змогла вже сьогодні забезпечити можливість фінансування усіх необхідних соціальних програм.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Водночас, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод зазначив, що такий поспішний розгляд державного бюджету може зашкодити розвитку регіону, який є одним із донорів державної казни та його жителям.
«Після прийняття державного бюджету в першому читанні, цей документ, зазвичай, відправляється до керівників та спеціалістів областей України, щоб вони змогли внести необхідні пропозиції та корегування. Нажаль, цього не було зроблено. Більше того, усі пропозиції, які були напрацьовані керівництвом області, міст, районів Дніпропетровщини та багатьма фахівцями також не були враховані. Хоча нами було надано пропозиції до змін у бюджетній, податковій, екологічній, соціальній сферах та багато іншого» – підкреслив Євген Удод
Дніпропетровська обласна рада пропонує не поспішати з прийняттям державного бюджету, який не пройшов обговорення з місцевими громадами та не враховує реальні та зважені пропозиції не тільки Дніпропетровщини, але й усіх регіонів України.
Читайте також: Днепропетровский «УДАР» предлагает чиновникам публично обсудить местные бюджеты