Посадовця-хабарника затримали у результаті спільної операції мерії Дніпра та правоохоронців

02.01.2019 17:00   -
Автор:

2 січня у Дніпрі затримали одного з працівників комунального підприємства «Управління контролю за благоустроєм міста».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
За даними правоохоронців, чиновник вимагав 1,2 тис. доларів за видачу дозвільних документів на розміщення кількох торговельних споруд.
Викриття стало результатом спільної роботи міськради та правоохоронців. У мерії Дніпра наголошують: це – частина масштабної чистки рядів чиновників.
За словами начальника Інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслана Мороза, у його відомстві знали про наміри працівника, тому одразу звернулися до профільних структур. Якщо слідство доведе провину затриманого, його позбавлять посади. Нині ж у мерії проведуть внутрішнє розслідування.
«Ми отримали сигнал від містян, що ця людина вимагає гроші. Ми пильнуємо такі звернення та робимо все, щоб покласти край корупційним явищам. Будь-якого працівника, який може бути причетним до подібних дій, буде викрито», – зазначив Руслан Мороз.
Як відомо, галузь торгівлі є прибутковою для міста, однак лише за умови прозорої роботи. Над наведенням ладу у цій сфері мерія Дніпра працює останні три роки. Наразі профільні комунальні підприємства передають законні прибутки від орендарів торговельних споруд до міської скарбниці. Водночас міська рада проводить системний демонтаж незаконних наливайок.