Порошенко вимагає декомунізувати Дніпропетровщину

26.11.2018 09:30   -
Автор:

Президент України Петро Порошенко наполягає на перейменуванні Дніпропетровської області на Дніпровську. Це рішення вимагає змін до Конституції.
Про це пише “Мade for mind`s“, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ
Президент України Петро Порошенко наполягає на завершенні процесу декомунізації в Україні та , зокрема, перейменуванні Дніпропетровської області на Дніпровську. “Ми здійснили декомунізацію і стерли імена катів нашого народу з карти України, прибрали їх ідолів. Цей процес має завершитися. Звертаюся до Верховної Ради щодо перейменування Дніпропетровської області в Дніпровську”, – заявив він у суботу, 24 листопада, на заході з нагоди 85-х роковин Голодомору.
Порошенко також повідомив, що вже вніс днями до Верховної Ради відповідний законопроект, і наголосив, що згідно із законодавством це рішення необхідно проводити через зміни до Конституції.
Нагадаемо, що, 20 листопада перейменування Дніпропектровщини у Січеславщину не здійснилося. Пропозиція нардепа Андрія Денисенко не набрала достатньої кількості голосів серед народних депутатів, і наша область, поки що залишається Дніпропетровською.