Порошенко створює незалежну церкву, щоб убезпечити українських громадян, – експерт

24.12.2018 12:15   -
Автор:

Скандал навколо Ризького митрополита і глави Латвійської православної церкви (перебуває в управлінні Московського патріархату) Олександра Кудряшова в черговий раз доводить, що Президент Петро Порошенко мав рацію в питанні необхідності створення незалежної української церкви.
Таку думку на своїй висловив політолог Олексій Голобуцький, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на «ZIK».
«Створення незалежної української церкви, яким так активно займається президент Порошенко, – це питання не тільки релігії, а й державної безпеки. Кілька днів тому Латвія відкрила архіви КДБ, в яких містилася картотека агентів, резидентів і явочних квартир. Серед них опинився і Олександр Кудряшов, який нині очолює православну церкву Московського патріархату в Латвії», – написав Голобуцький.
За його словами, Олександра Кудряшова КДБ завербував ще в 1982 році. На думку політолога, навряд чи Кудряшова ставили перед вибором «стукати» або «отримати вишку» – швидше за все, це була особиста ініціатива.
«У принципі, давно вже не секрет, що в СРСР церква стала, фактично, відділом КДБ, і священики справно і регулярно носили туди доноси на своїх прихожан. За чверть століття з розпаду Союзу ситуація не дуже змінилася – тепер ці ж священики ходять в російське ФСБ. І в цьому вся суть Московського патріархату: під православними атрибутами ховається безліч «гебешників», стукачів і шпигунів. Вони готові стукати будь-яким господарям: старим радянським або нинішнім російським. Мабуть, без цього жити вони просто не можуть», – вважає експерт.
Це одна з причин, чому Україні дійсно необхідна власна незалежна православна церква. Як зазначив політолог, «українська церква повинна бути без стукачів і прихильників «русского мира».
«І саме тому я підтримую пропозицію Порошенка створити свою церкву – незалежну українську церкву – і врешті-решт покінчити з «феесбешниками» в рясах, які займаються тільки стукацтвом і пропагандою», – підсумував Олексій Голобуцький.
Як повідомляли, політолог Олексій Голобуцький заявляв, що створенням незалежної української православної церкви Президент України Петро Порошенко звільнив Україну від священиків-»гебістів«, які вели антиукраїнську пропаганду і підривали основи української державності.