Порошенко подякував Філатову за підтримку реформи децентралізації

17.12.2018 19:45   -
Автор:

​Президент України Петро Порошенко подякував міському голові Дніпра Борису Філатову за підтримку реформи децентралізації в країні. За словами глави держави, вирішувати, як розпоряджатися коштами, має громада, а місцева влада повинна бути близькою до людей. Нині таким прикладом є місцева влада Дніпра.
Про це президент України Петро Порошенко заявив під час робочого візиту до міста 17 грудня, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
“Першим пріоритетом після оборони стало місцеве самоврядування. Раніше на нього йшло 30% з урахуванням субвенцій. Зараз – 52%. Це – моя лінія скорочення відстані від людини та громади до влади, яка здатна приймати рішення. І не треба за цими рішеннями їздити до Києва. Обраний міський, сільський або селищний голова має бути близько до людей – так, як це демонструє сьогодні місцева влада Дніпра”, – сказав Петро Порошенко.
Глава держави також поспілкувався з науковою елітою Дніпра. Зустріч Петра Порошенка зі студентами, викладачами та молодими науковцями міста розпочали з виконання гімну наживо.
Президент також розповів про шлях, який Україна подолала до власної автокефальної церкви, про боротьбу з російською агресією та здобутки безвізового режиму.