Порошенко назвав свого головного опонента і союзника на виборах

27.03.2019 12:00   -
Автор:

Президент Петро Порошенко не підтвердив, що його опонентом на виборах є олігарх Ігор Коломойський, а назвав таким главу РФ Володимира Путіна.
Про це він повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, пише «ГЛАВКОМ».
Зокрема, главу держави запитали, хто є його опонентом на виборах, уточнивши що це не кандидати в президенти Володимир Зеленський і Юлія Тимошенко, а олігарх Ігор Коломойський.
«Коли у мене запитують, хто мій союзник, з ким я готовий об’єднуватися, координувати свої дії і працювати на нього – це український народ. Хто мій опонент? Я цього не соромлюся і говорю це відкритим текстом, тому що інші бояться це робити, – це Путін», – відповів Порошенко.
На питання про те, ким для нього є Путін, оскільки Порошенко так часто його згадує, президент не захотів відповідати.
«Я не хотів би зараз давати оцінку, хто він для мене. Наголошую, що Путін – це людина, яка віддала наказ ввести війська РФ під час анексії Криму», – сказав він.
При цьому Порошенко порівняв з російською пропагандою сюжети про нього на підконтрольному Коломойському телеканалі «1+1». Президент повідомив, що вже підписав договір з адвокатами і подасть позов «для захисту інтересів держави».
«Коломойський втік з країни, а вкраденими грошима намагається і намагався організувати дестабілізацію ситуації в державі. Сюжети таких телеканалів дуже нагадували сюжети російського телебачення про «розп’ятого хлопчика». Цим «розп’ятим хлопчиком» намагалися затуманити голову українцям. Українці не повірили російському телебаченню, тому що знали, що це – елемент гібридної війни», – сказав він.
Глава держави висловив упевненість, що після рішення суду ні у кого не буде більше бажання використовувати ЗМІ для дестабілізації ситуації в державі.