Поряд зі школою №35 у Дніпрі облаштовують сучасний стадіон

13.01.2022 11:20   -

 Триває реконструкція стадіону школи №35 у Дніпрі. Там облаштовують цілий спорткомплекс. Із великим футбольним полем, майданчиком для гри у волейбол і баскетбол. Зонами воркауту та для стрибків у довжину, біговими доріжками та тренажерами, – повідомляє ДніпроОДА.

«Діти мають займатися фізкультурою і спортом на стадіонах, що відповідають вимогам часу. Із яскравими майданчиками з безпечним нетравматичним покриттям та зручними знаряддями. Такі осередки створюємо в навчальних закладах по всій області. Роботи тривають біля школи №35 у Дніпрі», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

На оновлення стадіону дніпровської школи №35 місцеві чекали давно. Його збудували 45 років тому. З тих пір – жодних змін. Асфальт на майданчиках давно потріскався. Замість трави на футбольному полі була просто пилюка.

«Дуже зраділи реконструкції. На оновленому стадіоні зможемо проводити уроки фізкультури одночасно в декількох класах. А ще тут займатимуться і учні сусідньої школи №111, і вихованці ДЮСШ №2. Загалом – понад 2 тис дітей», – сказала в.о. директора дніпровської школи №35 Ірина Карпенко.

Нині у будівельників на часі – облаштування дренажної системи. Аби в дощ не було калюж. Майбутні локації засипають щебнем різного розміру. Загальна товщина шару буде понад півметра, каже представник підрядної організації Євген Яковлєв.

«Все зробимо на найвищому рівні. Розміри футбольного поля будуть за євростандартами: 105 на 68 метрів. Ввечері його підсвічуватимуть потужні прожектори. Для цього встановимо чотири 16-метрові щогли. На кожній – по 22 світильники», – розповів Євген Яковлєв. 

Окрім футбольного поля,  облаштують ігрові майданчики та легкоатлетичні доріжки. Все буде із безпечним покриттям.

На стадіоні зведуть глядацькі трибуни. А ще – дві невеличкі будівлі. Там облаштують роздягальні й душові – для команд, суддів та тренерів.

У 2021-му на Січеславщині облаштували 9 сучасних стадіонів.