“Попереду важкі випробування. Будуть втрати. Доведеться пройти через біль, здолати страх і зневіру”, – звернення міністра оборони України

22.02.2022 13:03   -

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до української армії із закликом тримати ряди і захищати Україну.

Міністр заявив, що визнання Росією самопроголошених республік і відкрите введення російських військ на окуповані території Донбасу ставлять крапку у дискусіях про роль РФ у війні на Донбасі.

Шановні солдати і матроси, сержанти і старшини, офіцери, генерали та адмірали! Шановні працівники Збройних Сил України! Морок невизначеності впав. Те, що ви знали вісім років, тепер побачив весь світ. Завдяки вашій мужності, самовідданості і професіоналізму було зламано плани ворога, який усі ці роки вів підлу війну, ховаючись за жінками і дітьми. Обстрілював школи і житлові будинки. Викрадав і катував. Брехав і залякував. Грабував і нищив нашу землю. Вчора він показав своє справжнє обличчя“, – заявив Рєзніков.

Міністр також наголосив на готовності української армії до відсічі агресії та закликав зберігати спокій, підкресливши готовність українців захищати свою країну.

Попереду важкі випробування. Будуть втрати. Доведеться пройти через біль, здолати страх і зневіру. Але нас неодмінно чекає перемога. Бо ми на своїй землі і за нами правда. Українську армію підтримує наш народ. Віра людей – це ознака, що ми усе робимо правильно. Зараз усі зусилля військово-політичного керівництва держави і командування Збройних Сил України спрямовані на зміцнення оборони. Зокрема, на максимальне залучення допомоги партнерів, частину з якої ми вже отримали“, – підкреслив міністр оборони.