Попередні результати місцевих виборів

26.10.2020 10:41   -

Цьогорічні місцеві вибори виявились особливими – дуже низький відсоток явки виборців здивував багатьох. За даними ЦВК, у неділю на дільниці прийшли 36,99% виборців.

У більшості українських міст мерів не змогли обрати з першого разу і виборці мають голосувати в другому турі. Віталій Кличко (Київ), Генадій Труханов (Одеса), Андрій Садовий (Львів), Борис Філатов (Дніпро), хоч і набрали більшість голосів, згідно з опитуваннями, втім їм, скоріш за все, доведеться боротися ще у другому турі.

Але декому вдалося, судячи з даних екзит полів, виграти вже в першому турі – йдеться про мера Харкова Генадія Кернеса та міського голову Івано-Франківська Руслана Марцинківа, який набрав, ніби, аж 80% голосів.

Щодо партійних вподобань українців на цих виборах, то загальний розклад сил радикально не відрізняється в різних регіонах. Якщо говорити про Дніпро, то тут вельми високий результат показала промерська партія “Пропозиція”, отримавши 28,33 % голосів і вийшовши на перше місце. “Слуги” попри всі зусилля отримали лише третій результат, випередивши “Європейську Солідарність” і “Громадську силу”.