Понад тисяча людей зникла, десятки загиблих, – наслідки шторму зі зливами

16.07.2021 09:48   -

У Німеччині проливні дощі та шторми застрягли на дахах людей, а влада використовувала надувні човни та вертольоти для ідентифікації та порятунку жителів. Німецька армія розгорнула солдатів для допомоги в операції, – повідомляє nbcnews.

Рятувальним операціям заважав той факт, що в частині регіону не працювали телефонні та Інтернет-з’єднання. Посадові особи кажуть, що повені також порушили залізничні лінії та судноплавство по річці Рейн.

На Заході Німеччини приблизно 1 300 людей вважаються зниклими безвісти. У результаті повеней загинули не менше 70 людей.

Прес-секретар німецької метеорологічної служби Андреас Фрідріх сказав CNN: “У деяких регіонах ми не бачили такої кількості опадів за 100 років”.

A regional train sits in the flood waters at the local station in Kordel, Germany, Thursday July 15, 2021 after it was flooded…

Про це увечері 15 липня повідомила районна адміністрація округу Арвайлер. Люди саме з цього округу зникли.

Тільки в одному районі міста Бад-Нойенар-Арвайлер провели понад тисячу рятувальних операцій.

«У зв’язку з природною катастрофою в окрузі є нові жертви. Крім того, наразі вважаємо, що є майже 1,3 тисячі зниклих безвісти», — йдеться в повідомленні влади. Поки неможливо зробити остаточні висновки через «складну обстановку».

Також повідомлялося про сильні повені в Бельгії, Люксембурзі, Франції та Нідерландах.

Що стосується сусідньої Бельгії, яку також частково підтопило, то там загинули щонайменше 11 людей, – повідомляє BBC.

At least 60 dead and dozens missing as severe floods strike Europe

Повені у Німеччині і Бельгії почались через зливи. Дощі у Бельгії почалися вночі з 14 на 15 липня. Повені у країні оцінюються як найсильніші з початку століття. За останню добу (15 липня) випала півторамісячна норма опадів. У Німеччині зливи тривають з 12 липня. Зараз також рівень води піднімається в окремих районах Нідерландів, Франції та Швейцарії.