Понад 60 квартир отримали сім’ї бійців АТО на Дніпропетровщині

21.10.2015 16:21   -
Автор:

Більше 60 сімей бійців АТО цьогоріч отримали ключі від власного житла. Ще близько 50 квартир виділять до кінця року.
Про це повідомив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик під час прес-конференції, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
На Дніпропетровщині у черзі за власним житлом стояли 76 сімей учасників АТО. Це родини, які втратили близьку людину під час бойових дій на Донбасі та бійці з І та ІІ групами інвалідності. Цьогоріч з держбюджету на квартири для них виділили 42 млн. грн., 29 млн. грн. вже надійшли до області, зазначив Юрій Голик.
«Ми придбали 28 квартир та один приватний будинок у Дніпропетровську та інших містах регіону. Відбирали ці помешкання ретельно, з урахуванням побажань сімей. Хотіли, щоб люди дійсно були задоволені тим, що для них купує влада», – розповів він.
Решту державних коштів область очікує отримати у листопаді та грудні. На них придбають 47 квартир.
«Можливо, хтось з бійців не знає про свої права. Часто буває, що хлопці замкнулися та не хочуть ні з ким розмовляти. Проте якщо є житлові проблеми – не слід зволікати. Таким захисникам обов’язково потрібно стати на квартирний облік. Як це зробити, можна уточнити у Центрі допомоги учасникам АТО», – наголосив радник.
Юрій Голик повідомив, що і наступного року сім’ї бійців зможуть отримати довгоочікуване житло. В бюджеті області передбачать 20 млн. грн. на добудову будинку по вул. Гетьманській. Понад півсотні квартир передадуть пільговикам, в числі яких й військові.
«Позиція керівника області Валентина Резніченка проста: ми живемо в мирному місті завдяки людям, які воювали на Донбасі. Якщо у них є якісь потреби, влада зобов’язана їх задовольнити на сто відсотків. І ми це робимо», – підсумував він.
Загалом цього року квартири отримала 61 сім’я учасників АТО. Окрім житла, яке закупили за державні гроші, місцевим коштом придбали 12 осель. Ключі ще від 20 квартир нещодавно вручив Президент України.