Понад 300 державних і муніципальних сервісів в одному місці. У Дніпрі готують до відкриття перший «Прозорий офіс» 

06.10.2023 16:11   -

У Дніпрі готуються до відкриття першого “Прозорого офісу”, який стане найбільшим центром надання адміністративних та соціальних послуг для мешканців. Це буде єдиною точкою, де можна швидко отримати понад 300 різних сервісів. Офіс розташований у чотириповерховій будівлі колишнього райвиконкому на Слобожанському проспекті. Ще до повномасштаного вторгнення за рахунок державних коштів почали велику реконструкцію цього приміщення. Основний принцип, яким керувалися – це дотримання вимог безбар’єрності. Таким чином, було встановлено ліфт, перебудовано санвузли та створено загальний простір, який є доступним та комфортним для всіх, включаючи маленьких дітей. Місто також закупило меблі та обладнання. Зараз в офісі триває фінальне оздоблення.


«Ми запрошуємо всіх спеціалістів, які надають послуги населенню, аби вони тут у зручних умовах розташувалися. Хочу сказати слова подяки, по-перше, президенту України за те, що це було в рамках програми «Велике будівництво». Держава давала кошти на реконструкцію ЦНАПа. Хоча у нас було співфінансування. Це потужна колаборація між місцевим самоврядування та державою», — сказав мер Дніпра Борис Філатов, зауваживши також, що перебігом будівництва тут пильно опікувалося і керівництво ДніпроОВА.

Приміщення, призначені для обслуговування відвідувачів, оформлені у стилі open space, без окремих кабінетів. Для зручності відвідувачів доступ до необхідних фахівців буде організовано через електронну чергу. Перший поверх повністю відведено під соціальні послуги, включаючи оформлення матеріальних допомог та видачу різних видів посвідчень на пільги.

На другому поверсі буде функціонувати сервісний центр МВС, а також представники різних адміністративних послуг, включаючи реєстраційні процедури, безкоштовну правову допомогу, а також консультації щодо питань пенсій та комунальних платежів.

Крім того, тут буде розташований відділ всеукраїнського проєкту “Я — ветеран”, який надаватиме широкий спектр послуг українським захисникам. Вище в будівлі будуть облаштовані кабінети “бек-офісу”, де працівники будуть виключно працювати з документами.

«В одному місці для двох районів надаватимемо такі послуги. На сьогодні кількість робочих місць тут буде близько двохсот. Людина, яка прийшла до нас, зможе за короткий проміжок часу отримати послуги і адміністративні, і адміністративні соціального характеру», — розповіла начальниця Лівобережного управління соцзахисту Світлана Кутищук. Відкриття «Прозорого офісу» заплановане на наступний місяць.