Понад 2,3 млн мешканців Дніпропетровщини вже обрали свого лікаря «первинки»

21.05.2019 15:00   -
Автор:

Понад 2,3 млн мешканців Дніпропетровщини вже підписали декларації із лікарями первинної медицини – сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на департамент охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.
«Національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї» стартувала 1 квітня 2018-го. За цей час понад 2,3 мільйони мешканців Дніпропетровської області уклали із сімейними лікарями, терапевтами або педіатрами угоди про надання медичних послуг. Це – майже 72% – розповіли в департаменті.
Мешканці Дніпропетровщини можуть вільно та незалежно від прописки обрати власного лікаря «первинки». Відмовити у підписанні декларації фахівець може тільки у тому випадку, якщо вже набрав максимальну кількість пацієнтів.
Щоб підписати декларацію, потрібно звернутися до медзакладу, в якому працює обраний лікар. Переглянути їхній перелік можна тут. При собі треба мати мобільний телефон, паспорт, ідентифікаційний код та свідоцтво про народження дитини.
Записатися до лікаря на прийом можна он-лайн завдяки системі eHealth. Нині до неї вже підключилися усі центри первинної медико-санітарної допомоги Дніпропетровщини.