Понад 100 учасників зібрав у Дніпрі перший дитячий рибальський фестиваль

16.08.2021 09:34   -

14 серпня вперше у Дніпрі влаштували дитячі змагання з рибної ловлі у форматі сімейного фестивалю. Захід зібрав понад 100 учасників та ще більш ніж 200 вболівальників.  Головна умова – діти рибалять, батьки допомагають.

«Ідея проведення фестивалю належить рибальській спільноті нашого міста. Департамент молодіжної політики її підтримав, адже це прекрасна можливість сім’ям якісно провести час разом. Після завершення змагань ми зважимо улов, визначимо переможців та вручимо призи. Окрім змагань, для дітей підготували майстер-класи та розваги. Слід сказати, що всю рибу після зважування випустять у річку», – сказав начальник відділу молодіжної та гендерної політики департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Сергій Луденський.

Діти змагалися у трьох вікових категоріях: від 1 до 5 років, від 6 до 9, від 9 до 14 років. Перед початком змагань для них провели інструктаж представники ДСНС, поліції та рибоохорони.

«Молодим рибалкам ми пояснили правила поводження біля водойми, правила вилову та любительського рибальства, а також розповіли про дбайливе ставлення до природи, зокрема про те, що берег необхідно залишати чистим після себе. Усе це потрібно, щоб змалечку виховати в дітях екологічний та культурний підхід до цієї справи», — сказав провідний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Ігор Агеєнко.

Учасник фестивалю 8-річний Даня за пів години з вудочкою вже має невеликий улов. Хлопець каже, що рибалити його навчив дідусь: «Якось я побачив, як мій дідусь ловить рибу. Мені теж захотілося, я спробував, і мені сподобалось. Нещодавно вдалося спіймати судака завважки у три кілограми. Наразі ловлю на «бутерброд», тобто на гачок нанизую опариша, а потім хробака. Поки маю декілька мартовиків».

Хлопця підтримує вся родина, поряд, звичайно, дідусь Дмитро Кирпа.

«Мій онук любить рибалити, так само як і я. Ось вирішили взяти участь у змаганнях. Хочемо, звичайно, перемогти. Фестиваль нам дуже подобається, на мій погляд, це прекрасний спосіб зацікавити дітей чимось, окрім гаджетів. Сподіваюсь, такий захід стане постійним та популярним у нашому місті», – сказав чоловік.