Польща висилає 45 московитських дипломатів у п’ятиденний термін

24.03.2022 15:42   -

Польська влада ухвалила рішення про вислання з Польщі 45 московитських дипломатів за діяльність, несумісну зі статусом дипломата, що мовою дипломатії означає «за шпигунство». У відповідь посол Московії в Польщі Сергій Андрєєв заявив, що сам він не є персоною нон грата в Польщі, а тому посольство продовжить свою роботу, але тепер «має право вжити взаємних заходів у відповідь», – повідомляє Onet.pl.

За словами прес-секретаря міністра координатора спецслужб Станіслава Жарина, Агентство внутрішньої безпеки (ABW) наголошує, що Московія дедалі частіше робить недружні кроки щодо Польщі. Він також підтвердив, що Служба внутрішньої безпеки підготувала перелік із 45 осіб із дипломатичної сфери, які, на думку польської влади, вели на території Польщі діяльність, несумісну з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

До списку увійшли, зокрема, співробітники посольства Московії у Варшаві, а також їхні дружини, котрі під прикриттям мали збирати секретну інформацію та вербувати польських громадян для співпраці на користь РФ.

Замінити винних співробітників Польща не дозволила. За словами Жарина, особи, які увійшли до списку Служби внутрішньої безпеки, були ідентифіковані як співробітники спецслужб, що діють на території Московії.