Політичні переслідування стають нормою в Україні: на допит викликають В’ятровича

15.04.2020 13:07   -
Автор:

Замість влади лібералів-реформаторів, якими уявляли собі Зеленського і його команду українські виборці, в реальності країна отримала владу, що без усякого сорому переслідує незручних активістів і журналістів. Тут можна згадати і «справу Шеремета», і звинувачення проти Марусі Звіробій, обшуки у Тетяни Чорновол, заведені справи проти викривача корупції в Офісі президента Гео Лероса та багато іншого.
Усі ці справи схожі на переслідування людей за активну проукраїнську позицію та викриття злочинів влади.
Сталася ще одна подія із цього ряду – на допит у ДБР викликають людину, що очолювала процес декомунізації в Україні – народного депутати Володимира В’ятровича, колишнього директора Українського інституту національної пам’яті. Про це повідомляє УП.
Сам депутат прокоментував виклик на допит на своїй сторінці у Фейсбук.
«Імперія завдає удар у відповідь. Мене викликають на добит в ДБР. У якості свідка по справі, ініційованій Бужанським – за проведення міжнародного форуму, присвяченого 85 роковинам пам‘яті жертв Голодомору. У нас знову садитимуть за правду про злочини комуністів?» – написав депутат.
Раніше В’ятрович звернувся до правоохоронних органів із заявою про вимогу розслідувати можливу державну зраду Андрієм Єрмаком і Леонідом Кучмою, що підписали у Мінську документ щодо створення особливої комісії, в рамках якої передбачалися прямі перемовини між терористами ЛДНР і української сторони. Депутат прямо пов’язує своє звернення до правоохоронців із викликом на допит.
«Виклик підписав слідчий Амелін, той самий, на якого я подав у суд за «непомічання» державної зради Єрмаком і Кучмою», – відзначив нардеп.
Світлина від Volodymyr Viatrovych.