У день голосування в Дніпрі скуповують голоси виборців

22.11.2020 11:59   -

22 листопада у Дніпрі проходить другий тур виборів – дніпряни мають вибрати міського голову.

Обирати доводиться між двома кандидатами – діючим мером Борисом Філатовим та Загідом Красновим – місцевим бізнесменом.

Вибри не обійшлись без скандалів і один із них – масові пропозиції виборцям щодо продажу свого голосу.

Так, невідомі особи під вигаданами іменами пропонують дніпрянам “підзаробити” на виборах. Для цього у меснджерах створюються групи, долучившись до яких адміни чату пропонують городянам продати свій голос за 1 500 гривень. Та ще й обіцяють по 200 гривень за нових клієнтів.

Для цього просять надати свої персональні дані, номер банківської карти, фото бюлетеня разом з паспортом з виборчої дільниці. У бюлетені, зрозуміло, просять потавити позначку за певного кандидата. При цьому, “в цілях безпеки”, прізвище кандидата не повідомляють, обіцяючи сказати його в день виборів, коли виборець надішле своє фото, підтвердивши, що він уже прийшов на дільницю.

Варто зауважити, що фотографування заповненого бюлетеня виборцем є правопорушенням, як і підкуп виборців. Іншими словами, люди, що погодяться на такі махінації, ризикують мати проблеми з законом – адже вони передають і дані про себе, а тому поліції буде легко вийти на тих, хто продав свій голос.

Передача своїх персональних даних невідомим особам – взагалі не дуже розумна справа – маючи паспортні дані людини або навіть номер банківської карти шахраї можуть здійснювати певні фінансові махінації від імені іншої особи. Тому – будьте уважними, щоб не мати проблем!!! Не порушуйте закон і не передавайте свої дані незнайомим!!!