Мер Дніпра Борис Філатов очолить нову «партію мерів»

18.06.2020 09:09   -

Уже 19 червня у Києві має відбутися презентації новоствореної «партії мерів», яку, судячи з інформації УП має очолити мер Дніпра Борис Філатов.

Джерела УП повідомляють, що Філатов готовий очолити нову партію. До нього вже приєдналися міські голови Миколаєва Олександр Сєнкевич, Чернівців – Олексій Каспрук, Житомира – Сергій Сухомлин.

Комунікація триває з усіма міськими головами. Мери дуже солідарні одне з одним, але поки що не всі готові вступати у цю партію. Але, думаю, це справа часу“, – розповідає джерело у “партії мерів” журналістам УП.

19 червня планується зробити публічну презентацію проєкту, а установчі партійні збори відбудуться згодом. У самій партії пропонується запровадити демократичні принципи – єдиного лідера партії, ніби, не буде.

У нас не буде одного лідера, це не партія лідерського типу. Ви ж розумієте, що кожен мер є лідером. Всі рішення прийматимуться демократичним шляхом, створимо політраду, все по-цивілізованому”, – говорить джерело у майбутній партії. 

Борис Філатов не приховує своїх амбіцій і прагнення боротися проти діючої влади політичними методами.

Борис Філатов про новий адміністративно-територіальний поділ країни

Водночас намагання центральної влади перекроїти перед виборами адміністративно-територіальний поділ країни нині більше скидаються на те, щоб забезпечити собі достойний результат у політичних перегонах і тримати місцеве самоврядування на короткому фінансовому повідці.

Опубліковано Борисом Філатовим Вівторок, 16 червня 2020 р.