100 днів Харків живе з віртуальним мером. Депутати вирішили засідати без нього

03.12.2020 09:41   -

100 днів Харків без мера, спочатку без старого – Кернеса, а потім без новообраного – знову Геннадія Адольфовича Кернеса.

Кернеса у місті не бачили від вересня, коли його доправили до німецької клініки Шаріте з ускладненням коронавірусу. І хоча заступники Кернеса запевняли, з ним усе гаразд і він незабаром повернеться, містом навіть почалися ширитися неприємні чутки. Лише у середині листопада в Мережу потрапило фото з клініки, де Кернес лежить під’єднаний до апаратів, і навіть фото робить не сам. 

Харківська міськрада намагається працювати без Кернеса / instagram.com/gepard59

100 днів без міського голови. Харківські депутати вирішили працювати за відсутності новообраного очільника міста Геннадія Кернеса. Ухвалили, що поки він на лікуванні за кордоном, новий склад міськради може обрати тимчасового керівника засідання. Як працюватиме місцева влада в Харкові та коли до міста повернеться Геннадій Кернес? 

Кернеса немає, але він є. У Харкові сьогодні зібралися депутати міськради, але не нового скликання, а старого. Кернеса вже 100 днів не бачили. Він три місяці лікується у німецький клініці Шаріте. Тож, його підлеглі опинилися у досить складній ситуації: що робити з першою сесією, на якій, за законом, новообраний міський голова має особисто складати присягу? Без цього не можна. Але юристи Кернеса відомі своїм вмінням знаходити вихід із непростих ситуацій. Наскільки він законний?

Нагадаємо, що саме сталося з мером Харкова

  • У ніч з 16 на 17 вересня Кернес був доставлений медичним літаком до Німеччини у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Кернес проходить додаткове повне обстеження в лікарні, після цього лікарі визначать, як лікувати його надалі.
  • За інформацією Павла Фукса, в “Шаріте” Геннадія Кернеса помістили в палату інтенсивної терапії, де він проходить курс лікування від COVID-19.
  • За час, поки Геннадій Кернес перебуває на лікуванні за кордоном, міськрада кілька разів спростовувала чутки про його смерть.
  • 4 листопада Кернеса офіційно оголосили мером Харкова. Кернес переміг з результатом 60,34% (195 044 голосів).