Поліція розслідує відмивання десятків мільйонів гривень комунальниками Дніпра

19.02.2019 12:15   -
Автор:

Комунальне підприємство Дніпра найняло субпідрядника без необхідної техніки для прочистки ливнівок.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “Depo.Дніпро“.
Самарський відділ поліції проводить слідчі дії по кримінальному провадженні, відкритому за фактом розтрати бюджетних коштів у особливо великому розмірі.
Фігурантами провадження є комунальне підприємство “Гідроспоруди” та ТОВ “Центр реконструкції та дизайну”.
Минулого року КП “Гідроспоруди” виграло тендер на 72,8 млн гривень на обслуговування ливневої каналізації. Комунальники залучили у якості субпідрядника ТОВ “Центр реконструкції та дизайну” й перерахували фірмі 68, 4 млн гривень.
Фірма не мала необхідної техніки для виконання робіт з очистки ливнівок. Слідчі вважають, що для виконання робіт була залучена комунальна техніка, а саме каналопромивні машини.
Фірма виплачувала заробітну платню людям, які навіть не знали, що працюють у ТОВ “Центр реконструкції та дизайну”. Один з працівників фірми- пенсіонер, був працевлаштований без його відома.
Засновником фірми є Геннадій Полонський, який влітку 2017 року, разом із сином нардепа Юрія Берези, Максимом Березою, став засновником спортивного клубу “Дніпро-1”.
У цьому році КП “Гідроспоруди” задіяло субпідрядником ПП “Виробнича комерційна фірма “Мегабуд”, яка зареєстрована у сусідньому офісі з ТОВ “Центр реконструкції та дизайну”. За новим договором приватне підприємство має отримати 58 млн гривень.