Подвиг захисників Донецького аеропорту вшанували музичним флешмобом (ФОТО)

21.01.2016 17:02   -
Автор:

У Дніпропетровському аеропорті пройшла акція під гаслом «Герої не вмирають. Героям Слава!». На честь українських захисників, які протягом 242 днів мужньо обороняли Міжнародний аеропорт «Донецьк», грав військовий оркестр. Слухачами стали самі бійці АТО, волонтери та пасажири аеропорту.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на міськраду.
Репертуар оркестру підібрало військове музичне управління. В рамках акції музиканти під супровід хору виконали три композиції, кожна з яких має символічне значення.
«Першим твором Дмитра Бортнянського ми хотіли висловити співчуття родинам і вшанувати пам’ять загиблих воїнів.Другим– «Молитвою за Україну» Олександра Кабаченкамихотіли звернутися до Бога. Попросити його, щоб він все-таки допоміг повстати нашій ненці Україні з колін. Третім твором Кабаченка– «Величальна» ми звернулися до всіх українців, щоб люди розуміли, що незважаючи на ту ситуацію, яка зараз є в країні, життя не зупиняється. І потрібно жити, працювати заради наших дітей» – розповів військовий дерегент, начальник оркестру військ оперативного командування «Схід», старший лейтенант Олександр Жарій.
Читайте також: Кто и как руководит общежитиями Днепропетровска
Дніпропетровськ залишається рідним містом для багатьох сімей загиблих героїв, які відали життя за свободу та незалежність України, а також для тих бійців, які і зараз боронять спокій країни на передовій. Аби по поверненню додому ані бійці, ані їхні родини не стикалися з труднощами бюрократичної машини, у Дніпропетровській мерії працюють над створенням профільного відомства, в якому максимально спростять вирішення важливих для військових та їх родин питань.
«Мером прийнято рішення про створення спеціального відділу, який займатиметься допомогою бійцям АТО. Це питання стоїть в нього на особистому контролі. Борис Філатов намагається приймати всі звернення бійців особисто і не залишає нічого без уваги», – повідомив директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами ОлекандрСвіренко.
За його словами,для того, аби бійці могли отримати комплексні допомогу та консультації, нове відомство тісно співпрацюватиме з усіма управліннями та департаментами міськради.
Читайте також: У Дніпропетровську перекриють центр міста