Податківці Дніпропетровщини зупинили збут фальсифікованого алкоголю та сигарет на загальну суму більше 10 млн гривень

26.04.2021 17:51   -

Сектор комунікацій та зв’язків з громадянами Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області повідомив про викриття підпільного угруповання, що здійснювало протизаконну реалізацію алкоголю й тютюнових виробів на території області.

З метою припинення протиправної схеми із незаконного виготовлення та збуту підакцизних товарів у квітні 2021 року співробітниками територіальних підрозділів Державної фіскальної служби України на підставі ухвал суду проведено 41 обшук офісних, виробничих та складських приміщень у 22 регіонах України.

За оперативною інформацією та матеріалами ГУ ДФС у Дніпропетровській області, зібраними спільно з ГУ ДФС у Полтавській області під час досудового розслідування кримінального провадження, встановлено факт тіньової реалізації а  незаконний обіг не облікованих тютюнових виробів.

У ході слідства було виявлено, що підприємство – офіційний виробник тютюнових виробів, з метою ухилення від сплати податків, здійснювало протиправну реалізацію не облікованих партій цигарок, які у подальшому маркувались підробленими марками акцизного податку і нелегально розповсюджувались та реалізовувались на всій території України.  

У ході обшуків на складських приміщеннях з незаконного обігу вилучено близько 7 тисяч пачок сигарет з підробленими марками акцизного податку на суму близько 300 тис. грн.              

Окрім того, на одному зі  складів співробітниками податкової міліції було виявлено та вилучено 63 тис. пляшок фальсифікованої алкогольної продукції з підробленими марками акцизного податку на суму близько 10 мільйонів 100 тисяч гривень.  

Документи, які б засвідчували походження товару та його якість, були відсутні. Сурогат, вже розлитий у скляні пляшки, був розфасований по ящиках та готовився для відвантаження і подальшої реалізації. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становила понад 10 мільйонів 400 тисяч гривень.       

На даний час підраховуються збитки, завдані державі внаслідок вказаних оборудок.  Слідчі дії тривають.