Податківці Дніпропетровщини виявили правопорушення на кілька мільйонів гривень

05.04.2021 12:20   -

Співробітники ГУ ДФС у Дніпропетровській області викрили податковий злочин на території Соборного району м. Дніпро. Податковою міліцією було виявлено, що на протязі останніх трьох років службові особи підприємства, з  метою ухилення від сплати ПДВ, при постачанні запчастин для ремонту колісної техніки, формували штучний податковий кредит та умисно завищували витрати. Про це повідомляє Сектор комунікацій та зв’язків з громадянами Головного управління Державної
фіскальної служби у Дніпропетровській області.

Через таку протиправну діяльність підприємства – несплату податку на додану вартість – державному бюджету було нанесено збитків на суму понад 2,8 млн. грн. Також у ході досудового розслідування було встановлено, що у скоєнні цього податкового злочину було задіяно ще 12 фіктивних підприємств.

За результатами двох проведених санкціонованих обшуків було вилучено первинну бухгалтерську документацію (договори з фіктивними підприємствами, податкові накладні, акти приймання-передачі, товарно-транспортні накладні, банківські виписки, тощо), що стала беззаперечним доказом винуватості директора підприємства у скоєнні податкового злочину.

Наприкінці березня 2021 року директору підприємства повідомлено про підозру, а кримінальне провадження скеровано до суду з обвинувальним актом.

Окрім того, рамках операції «Акциз» ГУ ДФС у Дніпропетровській області 01.04.2021 року у м.Дніпро були проведені перевірочні заходи, направлені на відпрацювання інформації щодо незаконного обігу підакцизних товарів.

Співробітники податкової міліції викрили незаконну торгівлю тютюновою продукцією – рідиною, що використовується в електронних сигаретах, – без марок акцизного податку та без ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Тобто, реалізація рідини для електронних сигарет здійснювалась без акцизів, без дозволів, без сертифікації і, тим більше, без відповідальності за непередбачувані наслідки для здоров’я потенційних споживачів.

За результатами перевірок із незаконного обігу протоколом огляду вилучено понад 8 тисяч флаконів тютюнової продукції на суму 2 млн. 33 тис. грн., та складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення.

Вилучені товарно-матеріальні цінності передані на відповідальне зберігання до спеціалізованого складу.