Подарували настрій перехожим — учасники Університету третього віку Дніпра продемонстрували чого навчилися на спортивних заняттях

17.06.2024 16:56   -

Активні рухи, посмішки, жага до здорового способу життя. Це про близько 200 учасників Університету третього віку, які показали містянам все чого навчились на спортивних заняттях. Просто неба на площі Успенській демонстрували оздоровчу гімнастику, східні танці, китайську гімнастику байлун бол та інші види руханок.

У танцювальному флешмобі взяла участь і пані Надія. Вона вже 5 років відвідує заняття в УТВ у Дніпрі.

«Я прийшла до Університету третього віку у жахливому стані, у депресії. Зараз цього немає. Подобається, що, окрім зміцнення здоров’я, я емоційно відпочиваю. Дякую, що цей університет існує. Це просто взагалі знахідка для нас, пенсіонерів. Ми дуже вдячні за це місту, персоналу нашого університету. Приходьте, танцюйте, займайтеся, зміцнюйте здоров’я як спортивне, так і емоційне, — і буде вам щастя!» — поділилась пані Надія.

А пані Любов у лавах УТВ з 2022 року: «Раніше я займалась плейстиком, а пізніше захопилась черлідингом. Тож сьогодні ми з командою демонстрували те, чого навчились. І хоча цей вид спорту раніше вважався молодіжним,  зараз привертає увагу літніх людей. І виглядає драйвово, піднімає настрій. Я обожнюю його».

Такі заходи Університет третього віку влаштовує саме у теплий період року в різних районах міста. Цьогоріч це був перший такий виступ.

«На площі Успенській ми провели показові виступи зі спортивних напрямів соціального проєкту «Університет третього віку». Присвятили Дню захисту людей поважного віку. Усі учасники вже давно сумували за емоціями, що отримують на подібних виступах та флешмобах. Усі бажали продемонструвати свої навички з черлідингу, гімнастики, східних танців, оздоровчої та танцювальної руханок тощо. До заходу долучилися і творчі колективи міста. Наступний такий масштабний захід заплановано до Дня Конституції України. Тож запрошуємо всіх до парку Писаржевського. А в липні чекайте нас у Молодіжному парку Новокодацького району. Усі учасники та глядачі отримали величезний заряд бадьорості, енергії та позитиву, а після спортивної програми та майстер-класу зі спортивних танців усіх безкоштовно почастували морозивом», — розповіла провідна спеціалістка сектору планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради Карина Коденчук.