По всій Україні розпочато військові навчання «Заметіль-2022»

09.02.2022 09:29   -

Збройні сили України розпочали по всій країні командно-штабні навчання «Заметіль-2022». Військові відпрацюють управління групами військ, військовими частинами та силами безпеки під час активних бойових дій.

Військові впродовж лютого на всій території країни відпрацьовуватимуть оборону держави, – повідомляє Генштаб України.

“Головною метою КШН “#ЗАМЕТІЛЬ-2022” є набуття і нарощування оперативних спроможностей органів військового управління, військових частин і підрозділів Збройних Сил України, інших складових сил безпеки та оборони держави здійснювати управління військами (силами) в ході ведення оборонних дій у кризовому районі.”

Напередодні міністр оборони Олексій Резніков анонсував військові навчання одночасно із російсько-білоруськими, активна фаза яких пройде з 10 по 20 лютого.

Він говорив, що до навчань залучать безпілотники Bayraktar, протитанкові комплекси Javelin та NLAW. Також він назвав локації навчань — це Рівне, Ковель, Овруч, Широкий Лан, Олешківські піски, Чугуїв, Чернігів, Суми, Одеса та інші.

2 лютого в Білорусі стартував перший етап військових навчань «Союзна рішучість — 2022», який триватиме до 9 лютого. У них беруть участь кілька десятків тисяч військовослужбовців і сотні одиниць озброєння. На тлі скупчення понад 130 тисяч російських військових на кордоні українська влада і Захід побоюються, що навчання можуть використати для вторгнення. Другий етап триватиме до 20 лютого.

5 лютого в Росії заявили про підготовку до військових навчань у Ростовській області на полігоні «Кузьминський», що розташований приблизно за 50 кілометрів від кордону з Україною. Навчання заплановані на 11 лютого.