По всій території РФ мешканці вийшли на акції протесту. Основне гасло мітингарів: “Путін – вор!”

23.01.2021 11:44   -

23 січня, почалися акції на підтримку Олексія Навального на території РФ.

Перші акції стартували в Хабаровську близько 13:00 за місцевим часом (5:00 за Києвом). Ще до початку акції затримали координатора місцевого штабу Навального Олексія Ворсіна, – повідомляє ВВС.

В Южно-Сахалінську на акцію в підтримку Навального зібралися, за оцінками sakhalin.info, близько 400 осіб.

Близько 40 хвилин акція проходила без активних дій, після чого присутні почали викрикувати гасла «Навальному свободу!», «Ми тут влада!», «Злодій повинен сидіти у в’язниці», «Росія повинна бути вільною!». Після того як протестувальники вирішили продовжити акцію маршем, поліція почала затримання.

В Іркутську на марш вийшли близько двох тисяч чоловік. Учасники ходять центром міста. Люди йдуть по тротуарах уздовж проїжджої частини, їм сигналять на знак підтримки.

Багатьох людей затримують без всякого пояснення.

Арест Навального: в России тримвають массовые митинги в поддержку  оппозиционера - Мир - TCH.ua

Радіо Свобода зараз у прямому ефірі показує мітинги в РФ.

23 січня 2020 року протести по всій РФ запланували провести прихильники опозиційного політика Олексія Навального. «Свободу Навальному!» – під таким гаслом відбудуться мітинги. 18 січня Навального арештували на 30 діб і зараз він перебуває у СІЗО. Опозиціонера затримали після повернення з Німеччини, де він лікувався від отруєння хімічної речовиною з групи «Новачок». Як вважає Олексій Навальний, за його труєнням стоїть президент Росії Володимир Путін.