За результатами атестації на Дніпропетровщині звільнять більше 300 поліцейських

11.10.2016 14:35   -
Автор:

6482 поліцейських Головного управління НП в Дніпропетровській області пройшли атестацію. Про це 11 жовтня під час прес-конференції повідомив начальник Управління кадрового забезпечення ГУНП в Дніпропетровській області Юрій Небеський, пише Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
За результатами атестації займаній посаді відповідають 5212 осіб, 317 рекомендовані до підвищення, 619 – пониження на посаді та 311 підлягають звільненню.
«В розрізі категорій, за якими поліцейські проходили атестування, то з 57 осіб першої категорії, а це представники керівного складу поліції регіону, 17 осіб уже звільнені по одному – призупинено реалізацію. З 61 поліцейського другої категорії, які підлягають звільненню, 11 на сьогодні вже звільненні. Стосовно поліцейських третьої категорії, то реалізації ще не було, а загалом таких 232 особи» – повідомив Юрій Небеський.
Стосовно того, в якому із підрозділів підлягає найбільше поліцейських до звільнення, то за словами начальника управління кадрового забезпечення, це представники управління превентивної діяльності, які виконували функцію колишнього ДАІ.
«Близько 40% всіх поліцейських, які підлягають звільненню, це поліцейські, що виконували функцію колишньої ДАІ. Багато звільнених серед оперативних співробітників та представників слідства, конвойні» – додав Юрій Небеський.
Стосовно ж ситуації із загальним комплектуванням всіх підрозділів Головного управління НП в Дніпропетровській області, то на сьогодні спостерігається кадровий некомплект понад 1300 осіб, що становить близько 14% від загальної кількості. За умови повної реалізації висновків атестації некомплект сягне близько 17%.
За словами начальника Управління кадрового забезпечення на сьогоднішній день закінчується процес формування нового штатного розкладу органів та підрозділів ГУНП в Дніпропетровській області.