По одному місту за раз: експерт пояснив, чому росіяни змінили тактику ракетних обстрілів

01.04.2024 08:02   -

Російські війська протягом останніх тижнів перейшли до нової тактики ракетних обстрілів України. Замість хаотичних масованих атак, вони обирають одне місто, накопичують крилаті ракети, а потім завдають по ньому максимально потужного удару. Про це повідомляє «Дніпро Оперативний»

Авіаційний експерт, заступник гендиректора компанії з виробництва РЕБ Анатолій Храпчинський в інтерв’ю NV проаналізував масовані обстріли 21, 22 та 24 березня. У перший день зосередився на столиці, 22-го – ДніпроГЕС та Дніпрі, а 24-го гатив Західній Україні. На думку Храпчинського, окупанти намагаються пробити українську ППО потужним тиском, зосередившись на одному місті за раз. Це, ймовірно, пов’язано з обмеженими ресурсами рф, зокрема, літаків стратегічної авіації.

“І якщо ракети вони ще можуть випускати, то проблема з літаками очевидна… Були повідомлення, що росіяни фактично провели ремонт чотирьох своїх Ту-160. А ще вперше за два роки повномасштабної війни літаки стратегічної авіації почали виконувати бойове завдання у нейтральних водах”- зазначає експерт.

Храпчинський припускає, що росіяни, розуміючи ймовірність зіткнення з НАТО, намагаються накопичувати ракети та берегти літаки. Про це свідчить повернення до тренувань, які за часів СРСР виконували пілоти стратегічної авіації. У 2022 році вони їх припинили, але зараз відновили. 

Ту-160 підіймались з Енгельса або Прилук і летіли до Північного полюсу, де імітували обстріл стратегічних цілей США. Зараз ці тренування проводять з Ту-95 і Ту-95МС.