Політична партія “Пропозиція” оприлюднила свою передвиборчу програму

07.09.2020 10:00   -

Політична сила “Пропозиція”, до якої належить і чинний голова Дніпра Борис Філатов, заявила про те, що висуватиме своїх кандидатів у 97 містах і 109 ОТГ. Про це повідомляється на сайті партії.

Політична партія «Пропозиція» висуватиме своїх кандидатів на місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня в Україні. Таке рішення було ухвалене під час VI (позачергового) З’їзду політичної сили, який відбувся 4 вересня в Києві. Партія висуватиме своїх кандидатів у 97 містах, 109 сільських і селищних об’єднаних територіальних громадах. Претенденти від партії йтимуть на вибори в 21 області. Серед кандидатів у депутати від «Пропозиції» – чинні депутати місцевих рад, учителі та підприємці, журналісти і лікарі, волонтери й учасники АТО“, – сказано в повідомленні.

Під час заходу делегати також затвердили програму, з якою партія піде на вибори.

Серед основних програмних положень та обіцянок партії:

  • зміцнення місцевого самоврядування (влада повинна будуватися «знизу вгору»);
  • чіткий розподіл повноважень між прямою демократією громадян, місцевим самоврядуванням та державною владою;
  • участь громадян в управлінні громадою, контроль над владою через референдуми, громадські ради;
  • повернення природних багатств і стратегічних підприємств під контроль усіх громадян, управління цими активами через державно-приватне партнерство, наукова і промислова політика, реіндустріалізація – на рівні країни та громад.

«Людям треба дати змогу наводити лад у своїх дворах. Адмініструванням місцевих податків повинні опікуватися міста і громади. Екологічний контроль слід теж здійснювати на місцях – щоб ті, хто живе поруч із заводами, не дихали викидами, які санкціонували столичні чиновники. Громадам необхідно надати право на створення муніципальної поліції, що охоронятиме громадський правопорядок: патрулюватиме проблемні вулиці і ловитиме вандалів», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

Зображення може містити: текст