Пляжний сезон на Чорному морі 2024: скільки коштує відпочинок в Одесі

11.06.2024 08:12   -

Вчора, 8 червня, в Одесі офіційно стартував пляжний сезон. 20 пляжів міста, які пройшли перевірку на відповідність нормам безпеки, відкриті для відвідувачів. Скільки коштує відпочинок в Одесі, – розповість «Наше Місто» з посиланням на РБК-Україна.

Цього року очікується, що туристичний сезон в Одесі буде достатньо активним. Через обмеження, пов’язані з війною, багато українців не мають можливості виїхати за кордон, тому шукають альтернативи для відпочинку в межах країни. Одеса, з її мальовничими пляжами, багатим історичним надбанням та гостинністю, стає одним з головних напрямків для літнього відпочинку.

«Від сьогодні перша відкрита зона – пляж «Калетон» в Одесі. Список буде доповнюватися (по мірі проходження перевірок). Розраховуємо відкрити близько 20 пляжів в Одесі та районі, а також однієї лагуни в Ізмаїльському районі», – повідомив вчора голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

За словами Івана Ліптуги, директора департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міськради, Одеса залишається практично єдиним морським культурним і розважальним центром України. Раніше українці з північної та східної частин країни переважно подорожували на Азовське узбережжя та Херсонщину, але зараз ці території окуповані. Миколаївська область також є небезпечною через мінування частини території та обстріли. Тому доступ до моря фактично залишився лише на Одещині.

«Пік туристичного сезону настає, коли діти закінчують школу, вступники складають екзамени, вступають у виші, тобто це кінець червня – початок липня. Сезон триває до 1 вересня, поки не розпочинається новий шкільний рік», – каже Ліптуга.

Скільки коштує відпочинок в Одесі

Хостели

  • Найдешевший варіант: багатомісні номери за 2,5 км від моря – від 250 грн за особу за ніч.
  • Бюджетні номери на двох ближче до моря – від 350 грн за ніч.

Готелі

Двомісні номери:

  • Від 600 грн за ніч (3 км від пляжу);
  • Від 1000 грн за ніч (біля моря).

Українцям, які планують відпочинок в Одесі цього літа, рекомендується бронювати житло заздалегідь, адже бюджетні варіанти користуються найбільшим попитом.

Правила перебування на пляжі

На пляжах заборонено:

  • Перебувати під час повітряної тривоги. На пляжах мають бути чітко позначені місця розташування найближчих укриттів.
  • Купатися, якщо у воді або на пляжі виявлені підозрілі предмети.
  • Перебувати на пляжі під час шторму, що оцінюється від 2 балів і вище.
  • Купатися поза межами спеціально обладнаних зон.
  • Перебувати на пірсах, траверсах, хвилеломах та інших берегових спорудах.

Також заборонений вихід до акваторії Чорного моря для всіх плавзасобів, окрім рятувальних служб.