Північна Корея оголосила надзвичайну ситуацію в прикордонному місті у зв’язку з першою підозрою на COVID-19

26.07.2020 14:01   -


Північнокорейський лідер Кім Чен Ин оголосив надзвичайну ситуацію у прикордонному місті після того, як особа, підозрювана у зараженні новим коронавірусом, повернулася з Південної Кореї після незаконного перетину кордону, про що повідомили у неділю державні ЗМІ КНДР, – інформує Reuters.

Кім Чен Ун провів екстрене розширене засідання Політичного бюро Центрального комітету партії, після чого, 25 липня, було оприлюднено кілька фото наради Центральним агентством новин Північної Кореї.


Якщо діагноз коронавірусу буде підтверджено, це буде перший випадок, який офіційно визнали північнокорейські чиновники. Кім скликав екстрену зустріч з політбюро у відповідь на те, що він назвав “критичною ситуацією, за якої можна сказати, що агресивний вірус потрапив у країну“, – повідомляє державна новина агенція KCNA.

Ситуація в тому, що людина, яка три роки тому переїхала до Південної Кореї, повернулася через укріплений кордон, який в цьому місяці розділяє дві Кореї, до міста Кесон із симптомами захворювання COVID-19, викликаного вірусом, повідомляє KCNA.

Надзвичайна подія трапилася в місті Кесон, де втікач, який виїхав на південь три роки тому, людина, яка підозрюється, була заражена вірусом, повернулася 19 липня після незаконного перетину лінії розмежування“, – заявила корейська агенція.

Місто Кесон на карті