“Південмаш” може допомогти відновити ядерний статус України, – нардеп

22.02.2018 14:30   -
Автор:

Дніпровське підприємство ракетно-космічної галузі “Південмаш” може допомогти відновити ядерний статус та військовий потенціал України. Про це заявив народний депутат Андрій Білецький у своєму коментарі “Левому берегу“, повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
“Статус нам потрібен з огляду на окупацію сходу України і Криму, проблем на західних кордонах нашої країни. 17-й рік став для нас роком, коли ми отримали купу тривожних дзвінків від Угорщини, Румунії, Польщі”, – зазначає нардеп.
За його словами, технічна сторона надзвичайно проста: “Україна – країна, де вперше в світі розчепили атом. Технології створення не надскладних, не сучасних, а першого-другого покоління ядерних бомб може бути дипломною роботою студента-ядерника. Я консультувався з експертами. В нас є «Південмаш», а отже немає питань з носіями ядерної зброї, але є незакінчений цикл – деякі частини треба будувати. Ми маємо атомні електростанції. Маємо потужну школу ядерників в тому ж Харкові”.
Андрій Білецький зауважив, що ми маємо уранову руду, всі компоненти для того, щоб за надзвичайно короткий термін, протягом року-півтора, за невеликий кошт – не треба перебільшувати ціну ядерної зброї – відновити свій потенціал.