Питання поведінки депутатів у Дніпрі дуже актуальне, – Сергій Горностаєв

28.03.2018 12:30   -
Автор:

Голова правління БФ «Місто Змін» Сергій Горностаєв вважає, що встановлення Кодексу поведінки для посадовців міськради Дніпра необхідно.
Про це він розповів в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Питання поведінки, тим більше депутата, стоїть дуже гостро. Особливо в Україні. Ми бачимо і у парламенті, і в місцевих радах трапляються випадки які часто викликають неоднозначну оцінку громадськості. Загалом, наше суспільство перебуває в стадії трансформації, тому моральні орієнтири для багатьох, на жаль, розмиті. Додає напруги і загальна соціально-економічна ситуація в країні», – сказав активіст.
Сергій Горностаєв зазначив, що підтримує формалізацію поведінки в роботі та у публічному просторі.
«Рішення про ухвалення «кодексу» з’явилося в Дніпрі не спонтанно, поштовхом став нещодавній скандал довкола публічного висловлення одного з депутатів міської ради через соцмережі. Добре, що в своєму осуді такого вчинку депутати міської ради були одностайні, але дуже хочеться щоб таких ситуацій більше не було. Тому, я особисто, підтримую формалізацію поведінки в роботі, та у публічному просторі працівників міської ради, працівників комунальних підприємств, чиновників та депутатів міської ради», – наголосив він.
Активіст сказав, що введення «дресс-коду» для працівників міської ради та інших комунальних установ є скоріше правильним та позитивним рішенням. Однак зараз не можна точно сказати, що саме буде у Кодексі.
«Документу ми поки так і не побачили, щоб мати змогу проаналізувати його повністю і досконально. Також виникає питання яким чином можна впливати на винуватця у разі порушення норм? Якщо з працівниками міської ради це більше зрозуміло – винесення догани, позбавлення премії та інші штрафні санкції що впливають на розмір доходу, то як бути з депутатами міської ради не зрозуміло.
Функція депутата міської ради є «суспільним навантаженням» і поки, окрім «політичної відповідальності» будь-яка інша форма не може бути застосована. А як функціонує, точніше не функціонує, цей інструмент в Україні ми добре знаємо… тому, тут є питання. але в будь-якому разі, повторюся, підтримую формалізацію поведінки публічних персон. Для нашого міста – це просто необхідно» – зазначив Сергій Горностаєв.
Фото: Днепр Час