Пісня Pink Floyd з вокалом Андрія Хливнюка очолила топ 100 найбільш завантажуваних синглів у Великій Британії

19.04.2022 11:26   -

Пісня Hey Hey Rise Up гурту Pink Floyd, в основі якої гімн українських січових стрільців Ой, у лузі червона калина у виконанні Андрія Хливнюка, очолила чарт найскачуваніших синглів у Великій Британії.

Перший за 28 років сингл Pink Floyd Hey Hey Rise Up очолив чарт синглів Великої Британії Official Singles Download Chart Top 100 станом на середину квітня. Він обігнав нові пісні As It Was Гаррі Стайлса та Bam Bam Камілли Кабельо та Еда Ширана. Всі гроші, отримані від прослуховування та скачування Hey Hey Rise Up гурт Pink Floyd відправляє на гуманітарну допомогу Україні, проти якої Московія розпочала повномасштабну війну.

Трек можна прослухати на музичних платформах Spotify, Apple Music та Deezer, а також на офіційному YouTube-каналі британських музикантів.

«Дякую всім, хто підтримав Hey Hey Rise Up. Продовжуйте слухати та завантажувати пісню — всі кошти йдуть на гуманітарну допомогу», — написали учасники Pink Floyd на офіційній сторінці гурту в Instagram, повідомляючи про новий успіх пісні.

Нагадаємо, легендарний музикант Девід Гілмор прослухав відео, на якому Андрій Хливнюк на службі у ТРО співає Ой, біля лузі червона калина на Софіївській площі у Києві. Він зв’язався з музикантом і запропонував використати це відео у новій пісні Pink Floyd. Після виходу сингл Hey Hey Rise Up очолив чарти iTunes у 25 країнах світу. Допомога Україні – це особиста історія для Девіда Гілмора. Його невістка та мати двох онучок — родом із України. Про це він розповів в інтерв’ю The Guardian.