Пірати захопили танкер з хімікатами, серед екіпажу є українці

12.03.2021 17:17   -

У четвер у піраті біля Котону, Бенін, захопили танкер Davide B з хімічними речовинами 2016 року, в якому викрали 15 членів екіпажу, серед них були українці, – повідомляє профільне видання Splash. На борт танкера піднялися 9 озброєних людей.

За даними консультаційної служби з морської безпеки Dryad Global, побудований у 2016 році танкер Davide B потужністю 19 800 т , порт приписки – Валлетта, Мальта, а перебуває в управлінні голландської компанії De Poli Shipmanagement.

На судні працює екіпаж з 21 особового складу, що складається з громадян України, Румунії та Філіппін. В компанії De Poli підтвердили, що 15 членів екіпажу забрали з корабля, а решта шестеро перебувають у безпеці і залишаються на борту.

“Зараз головним пріоритетом компанії є встановлення контакту зі зниклим екіпажом з метою якнайшвидшого та безпечного звільнення. Команда аварійного реагування компанії De Poli підтримує зв’язок із усіма відповідними органами влади, яким було повідомлено негайно після інциденту, який стався у четвер. Компанія підтримує тісний контакт із сім’ями моряків, аби підтримати їх у цей надзвичайно складний час”, – йдеться у заяві компанії.

Судна в регіоні мають унікальну вразливість, оскільки вони, як правило, експлуатуються у водах, що перевищують відстань оперативного досягнення регіональних сил безпеки, і саме тому радить всім судам забезпечити повну відповідність рекомендаціям BMP5 та забезпечити максимальне затвердіння та пом’якшення для операцій в площі.

BMP5 2018 року – це 5-те видання «Кращих практик управління для запобігання піратству» судноплавної галузі. BMP5 фокусується на заходах, спрямованих на стримування піратства та посилення морської безпеки в Червоному морі, Аденській затоці, Індійському океані та Аравійському морі. Він був виготовлений за участю різних організацій, включаючи Міжнародну групу клубів P&I.

Також існує супровідний документ: “Глобальне керівництво з боротьби з піратством для компаній, майстрів та моряків”.