Пільги депутатів на проїзд громадським транспортом пропонують скасувати

17.07.2018 17:30   -
Автор:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується повністю скасувати право на транспортне забезпечення народних депутатів України, передбачене статтею 23 Закону України «Про статус народного депутата України».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на «Українське право».
Окрім того, пропонується скасувати безоплатний проїзд депутатів місцевих рад, передбачений статтею 34 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад».
Автори документи нагадують, що станом на сьогодні відповідно до частини другої статті 23 Закону України «Про статус народного депутата України», у витратах на забезпечення діяльності Верховної Ради України передбачаються кошти на проїзд народних депутатів України усіма видами транспорту. Кошторисом Верховної Ради України затверджується ліміт коштів, які щомісяця видаються кожному народному депутатові України для компенсації вартості проїзду територією України.
Згідно зі статтею 34 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», депутат місцевої ради-користується на території відповідної ради правом на безплатний проїзд на залізничному, автомобільному і водному транспорті незалежно від форми власності, а також на всіх видах міського пасажирського транспорту (за винятком таксі). У разі, якщо вся територія відповідної ради знаходиться в межах населеного пункту, то право безплатного проїзду депутата місцевої ради поширюється на всю територію населеного пункту. Порядок та умови безплатного проїзду депутатів місцевих рад визначаються Кабінетом Міністрів України.
Постанова Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2002 року № 1738 «Про порядок та умови безплатного проїзду депутатів місцевих рад» передбачає, що право депутатів місцевих рад на безплатний проїзд територією відповідної ради на залізничному, автомобільному і водному транспорті незалежно від форми власності, а також на всіх видах міського пасажирського транспорту (за винятком таксі) реалізується шляхом надання їм відповідною місцевою радою або її виконавчим органом проїзних документів.